Tučepi: Vatra pod kontrolom

0

Nema više otvorene vatre na požarištu u Tučepima.

U ovom trenutku požar je pod kontrolom i nema ugroze za ljude i imovinu. Tijekom noći dio gasitelja dežurat će da se vatra ponovo ne bi razbuktala.

Za promet je otvorena državna cesta Makarska –Vrgorac, kao i Jadranska magistrala između Makarske i Tučepa. Svi potrošači na Makarskom primorju imaju struju.

 

Požar, koji je rano jutros izbio u Tučepima, i dalje je aktivan. Obranjene su kuće i hoteli, a turisti iz tri hotela bili su evakuirani.

Bura ometa gašenje kao i sudjelovanje zračnih snaga. Ipak, u pomoć su pozvani kanaderi. Jedan je upravo stigao i bacio prvu vodenu bombu. ‘Na terenu je preko 350 ljudi, još 78 ljudi s 22 vozila dolazi iz Istarske, Primorsko – goranske, Ličko – senjske i Šibensko – kninske županije. Zatražena je i pomoć vojske za čuvanje požarišta kako se jedan dio snaga može sa požarišta u Podgori prebaciti u Tučepe,’ rekao nam je glavni vatrogasni zaposvjednik RH Slavko Tucaković. ‘Najbitnije je da nema stradalih osoba, da je na vrijeme izvršena evakuacija,’ istaknuo je. Na požarištu je naš kolega Rade Županović, a razvoj situacije pratite na našem webu i u vijestima.