Tudor: Idemo s našim adutima dobiti Osijek!

0

Trener Hajduka Igor Tudor zrači optimizmom prije važne utakmice s Osijekom. Derbi s velikim ulogom počinje u 18.55 pred ograničenim brojem gledatelja na Poljudu.

Manje je važno hoćemo li igrati s tri stopera ili četvoricom u zadnjoj liniji. Važniji su energija, stil i mentalni način na koji ćemo ući u utakmicu i završiti je. Želja je uvijek bitna u ovakvoj vrsti utakmice. Uvjeren sam u pobjedu. Osijek je u dobrom momentu, momčad u koju su uloženi ogromni novci. Iskusna, zrela ekipa, izvanredno pokrivena na svim pozicijama. Neće biti lako, ali idemo s našim adutima, s našim kartama dobiti Osijek. Cilj nam je da ih pobjedom preskočimo i dobijemo pozitivan vjetar za preostale tri utakmice, rekao je Tudor.

Jairo će početi utakmicu, odradio je nekoliko treninga, ali ne punim intenzitetom. Vidjet ćemo koliko minuta ima u nogama. Pritisak je u Hajduku od prvog kola. Svaku utakmicu i svaku situaciju gledam kao priliku i izazov, a ne kao težinu. Od prvog dana radim na tome da to prenesem i na igrače. Još kad smo pričali o razlozima malog broja pobjeda u gostima. Sigurno ćemo u odnosu na utakmicu s Goricom biti zrelija momčad što se tiče iskustva i godina. Tako će se i oni mladi koji budu igrali osjećati drugačije nego u Gorici gdje ogroman broj njih nije mogao podnijeti tu težinu i pritisak. Očekujem skroz drugu utakmicu s mentalnog aspekta. Igramo kod kuće, očekujem dobru podršku publike i da pobijedimo Osijek, dodao je trener Hajduka.

Osijek je momčad selekcionirana na dobar način. Svi ih hvale, i trener radi dobar posao i momčad je super. Mi smo s druge strane u drami i velikim problemima, a pobjedom bismo ih preskočili. Idemo u tom smjeru, momci. 90 minuta, podrška u koju ne sumnjam da će biti od prve minute. Bila je i zadnji put ovdje protiv Belupa, i ako se odigra koji krivi pas, bilo je 4-5 tisuća ljudi ali su se igrači baš osjećali dobro. Volio bih da se to ponovi i sada, zaključio je Tudor.

Krenuli smo prema Splitu još u četvrtak zbog dalekog putovanja, treba nam odmor. Nije lako igrati na Poljudu. Hajduk je dobra momčad, trenutno su u maloj krizi. Ne zavaravamo se time, idemo dati sve od sebe. Na kraju utakmice ćemo zbrojiti gdje smo i što smo. Zadovoljan sam igrom, i pojedinačnim i momčadskim učinkom. Ako će nam to biti standard, a ne bljesak, imamo se čemu nadati. Škorić nam jako puno znači, nijedan trener ne voli igrati bez svog kapetana. Ponajbolji igrač, drži svlačionicu. Nisam sretan što ga nema, međutim koga nema bez njega se mora i može. Nadam se da će netko tko će ga zamijeniti, Lončar ili Gutieri, možda i obojica, dati svoj maksimum i odigrati dobru utakmicu. Vraća se Jugović koji je u odličnoj formi i daje nam dodatnu stabilnost, izjavio je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Hajduk je uvijek Hajduk, nije lako doći na Poljud i pobijediti. Imamo želje, volje, snage i moći da to napravimo. Svaka utakmica je nova priča. Želimo odigrati čvrstu, hrabru utakmicu. Nećemo ići na Poljud braniti se, nabijati lopte po moru i nadati se da će nam se posrećiti u zadnjoj minuti zabiti gol. Idemo odigrati najbolje što znamo i umijemo, nadamo se pozitivnom rezultatu, poručio je Kulešević.