U 13 sati informacija je li muškarac u Splitu zaražen koronavirusom, na Resniku zasad ne pregledavaju putnike

0
Foto: pixabay.com

Krizni stožer za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih novim koronavirusom, dat će u 13 sati u KBC-u Split priopćenje za javnost, vezano za sumnju infekcije koronavirusom kod pacijenta koji je primljen na Kliniku za infektologiju KBC-a Split.

Muškarac je od sinoć u izolaciji sa blagim simpromima a nedavno se vratio iz Kine.

U splitskoj zračnoj luci nema pregledavanja putnika jer zasad ne postoji takva uputa Kriznog stožera, izjavio je za RD voditelj prometa tehničkog sektora splitske zračne luke Mate Melvan komentirajući medijske informacije da muškarac pri povratku iz Kine, nije pregledan na aerodromu u Resniku:

-“On ulazi u Europu na neke druge točke. Znači, prvo što smanjuje rizik je to što nemamo direktne letove za Kinu, pa se nekakve aktivnosti događaju puno prije. Ne mogu komentirazi slučaj koji ne poznajem. Iz medija sam samo čuo priču o nekome tko je prošao…ali ni jedna od mjera koje su definirane nije nikakav pregled putnika. Mi sada provodimo informiranje putnika na javno dostupnim mjestima, imamo osoblje koje je za to zaduženo a odluka o pregledavanju putnika još nije ni donesena da bismo je mi samoinicijativno provodili”: izjavio nam je Melvan, ističući da je splitska Zračna luka u stalnom  kontaktu sa Kriznim stožerom.