U Banovini izložba “Promišljanje tvrđave”

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Izložba radova studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu pod nazivom „Promišljanje tvrđave“ otvorena je u atriju Gradske uprave. Moći će se posjetiti svakim radnim danom i vikendom od 8 do 18 sati sve do  srijede, 6. ožujka 2019.

Izložen je 21 rad, a građani će moći dati svoj glas putem glasačke kutije na licu mjesta  i to za maksimalno dva rada koje smatraju najboljima ili najbližima svojoj viziji budućnosti tvrđave Gripe.

Izložba „Promišljanje tvrđave“ predstavlja nastavak sveobuhvatnog programa revitalizacije tvrđave Gripe na kojem Grad Split surađuje s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te Razvojnom agencijom Split – RaST d.o.o.

Izložba studentskih radova rezultat je semestralne radionice koja se održavala na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu za vrijeme jesenskog semestra 2018/2019, gdje su kroz urbanističku i arhitektonsku radionicu studenti diplomskog studija analizom užeg i šireg obuhvata ispitivali prostorne i sadržajne mogućnosti tvrđave Gripe, potrebe postojećih i budućih korisnika/stanovnika te na temelju toga ponudili oblikovne, sadržajne i urbanističke (prometne) scenarije revitalizacije tvrđave Gripe.

Svi ulazni podaci dobiveni od građana i razrađenih studentskih radova, zajedno s dijalozima s institucijama koje trenutačno koriste prostor tvrđave te stručnim podlogama i mišljenjima, činit će smjernice za razradu programa revitalizacije tvrđave te posljedično projektnog zadatka za izradu projektno-tehničke dokumentacije za uređenje tvrđave Gripe, a sve s ciljem participativne i pravovremene pripreme projekta za financiranje bespovratnim sredstvima u idućoj financijskoj perspektivi Europske Unije.