U Đardinu upaljena i četvrta adventska svijeća

0
Foto: Turistička zajednica grada Splita

Sinoćnjim  paljenjem posljednje adventske svijeće u Đardinu, slogan Adventa u Splitu „Ljubav nas spaja“ zaživio je u svojem punom značenju. Četvrta svijeće, poznata je i kao svijeća ljubavi.

U protekla tri tjedna svake nedjelje palili smo po jednu adventsku svijeću. Prva je bila prorokova svijeća, simbol nade i iščekivanja Isusova rođenja. Druga je zasjala uz simbol mira i opraštanja, dok je pastirska svojim sjajem donijela radost i veselje nadolazećeg Božića. Plamen četvrte svijeće još znane i kao svijeća anđela označio je dolazak najsnažnije emocije, ljubavi. Kako bi svaku svijeću obasjavao novi plamen tako se i Advent u Splitu nadopunjavao porukama nade, mira i radosti, a sada je napokon stigao red na ljubav čime je slogan „Ljubav nas spaja“ upotpunjen. Preostaje nam još kratko odbrojavanje do najvećeg događaja, Božića.

U nadolazećem tjednu osim u pripremama za Božić uživat ćemo i u mnogim online događajima počevši sa  prijenosom posljednjeg ovogodišnjeg Gastroadventa u nedjelju 12:00 sati. Na Badnje jutro od 10:00 sati uživat ćemo u glazbi sastava Music Forever: Alma Mimica, sopran, Stefan Kokoškov, tenor, Vladimir Garić, tenor, Danira Ipavec, harmonika, Zoran Velić, klavir, Zdeslav Petrašić, perkusije, Domagoj Mijić, gitara, dok će oni najmlađi također dobiti poslasticu. Putem interneta nam u domove stiže dječja predstava Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split od 11:00 sati, a u sklopu Adventa u Splitu, GKL će prenositi još jednu izvedbu, jazz koncert Sare i Jappe u utorak, 29. prosinca, od 20:00 sati. Sve poveznice na programe uživo nalazit će se na Facebookovoj stranici Turističke zajednice grada Splita.