U Hrvatskoj 49 novooboljelih, preminula i četvrta osoba

0

U Hrvatskoj je u subotu ujutro 49 novooboljelih, većina je iz mikrolokacije gdje su uvedene dodatne epidemiološke mjere, a riječ je o Murteru. Ukupno je u Hrvatskoj oboljelo 635 osoba.

Četiri su osobe preminule, noćas je preminula 92-odišnja bolesnica u Puli, na respiratoru je 19 ljudi, oporavljenih je 45. Današnji broj novooboljelih je manji u odnosu na jučer.

U zatvorima se striktno provode epidemiološke mjere, bilo je nešto samoizolacija, bilo je sumnje na jedan slučaj koji se, prema mojim informacijama, pokazao negativan tako da u zatvorima nemamo informacija da ima koronavirusa, kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Trenutno ne planiramo nikakve nove mjere, mjere koje smo poduzeli su dosta striktne i daju određene rezultate. Uspjeh mjera ne zavisi kako se propisuju nego kako se provode, a to je zadaća svih građana, dodao je Božinović.

Dobro je da smo zatvorili otok Murter jer nam rezultati testova, nakon što je tamo osnovana trijažna ambulanta, govore da je tamo još 7 pozitvnih, ukupno sada na Murteru 15, kaže dr Krunoslav Capak