U Makarskoj i ove godine ultrazvučni pregledi abdomena i dojki

0
Foto: pixabay.com

I u 2021. godini u makarskoj ispostavi Doma zdravlja moći će se obavljati ultrazvučni pregledi za koje je i ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 350.000,00 kuna.

Gradonačelnik Jure Brkan potpisao je ugovore s dvoej radiloga iz splitskog KBC-a  koji su se obvezali da će od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2021., najmanje 3, a najviše 6 puta mjesečno, prema prethodno ugovorenim terminima, dolaziti u makarsku ispostavu Doma zdravlja radi obavljanja ultrazvuka abdomena i dojki uz obvezu obrade 10 pacijenata po dolasku.

Sve informacije o terminima dolaska pacijenti će dobiti od svojih liječnika obiteljske medicine.

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan, s ciljem podizanja nivoa zdravstvene zaštite i skraćivanja lista čekanja, prvi put je ugovore sa radiolozima splitskog KBC-a potpisao početkom prošle godine, a prvi pregledi počeli su se obavljati u svibnju 2020.

Prema službenim podacima, samo u nepunih šest mjeseci prošle godine obavljeno je cca 700 ultrazvučnih pregleda, pa se u 2021. godini očekuje obrada najmanje 1200 pacijenata. Dolazak liječnika iz KBC-a Split od velikog je značaja za sve pacijente s Makarskog primorja i šireg područja koje gravitira Makarskoj jer u makarskoj ispostavi trenutno radi samo jedan radiolog i to na 4 sata.