U muzeju Madame Tussauds izložena šestorica agenata 007

0
Foto: EPA/Jonathan Hordle/Madame Tussauds

Muzej voštanih figura Madame Tussauds izlaže figure šestorice James Bondova, od Seana Conneryja do Daniela Craiga, uoči početka prikazivanja zadnjeg filma s tim poznatim junakom Spectre.

Svi su Bondovi u otmjenim smokinzima, a u Londonu će biti izloženi šest tjedana prije nego što izložba krene na turneju po muzejima Madame Tussauds diljem svijeta u prosincu.

Sva šestorica Bondova su vrlo uglađena, trojica drže pištolje dok su im ruke na poznati bondovski način prekrižene, a ostala trojica u nešto su opuštenijoj pozi.

Uposlili smo 20 kipara i stručne timove koji su oko četiri mjeseca zajedno stvarali tu šestoricu Bondova. To je veliko ulaganje, ogromna količina vremena, ali stvarno se isplati, rekao je Edward Fuller, ravnatelj Madame Tussauds u Londonu. Ovo je prvi put da možete stajati blizu i doći u neposredni kontakt sa svakim od svojih omiljenih Bondova, kaže on.

Connery, koji je prvi igrao tajnog agenta u Dr. No 1962. godine, prikazan je kako se pojavio u filmu Iz Rusije s ljubavlju.

George Lazenby stoji kao agent 007 u svom jedinom bondovskom filmu U službi Njezina veličanstva.

Roger Moore je u ulozi agenta iz filma Špijun koji me volio.

Timothy Dalton je portretiran iz dvaju bondovskih filmova Dah smrti i Dozvola za ubojstvo, dok je Pierce Brosnan predstavljen kao Bond iz Sutra nikada ne umire.

Figura Daniela Craiga, koji igra u najnovijem, 24. po redu filmu o agentu 007 Spectre, iz zadnjeg je bondovskog filma Skyfall.

Spectre u britanskim kinima počinje igrati 26. listopada a u Sjedinjenim Državama 6. studenog.