U Noći muzeja – izložba Splitski grbovi

0
Foto: PR

U Noći muzeja 2019. Muzej grada Splita poziva vas na bogat kulturni program u Muzeju grada, Galeriji Emanuel Vidović i Podrumima Dioklecijanove palače.

Prvi put u Muzeju grada Splita moći će se pogledati jedinstvena izložba „Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“. izložba će biti postavljena na više lokacija: u dvorištu Muzeja, dvorani za povremene izložbe, na terasi… potražite još grbova u ostalim muzejskim prostorima.

Izložbom kamenih grbova koji se čuvaju u muzeju po prvi put se predstavlja baština grada Splita zapisana u kamenu kroz sačuvane gradske grbove, obiteljske, odnosno grbove plemićkih i građanskih obitelji i crkvene grbove. Obrađen je pedeset i jedan muzejski grb, od kojih većina predstavlja odlično sačuvane grbove koji su se nekada nalazili na splitskim zgradama i objektima ili grbove sačuvane djelomično, a opet kao dio nekog objekta i arhitekture.

MUZEJ GRADA SPLITA – PROGRAM
18,00 – 01,00 sati
Posjet stalnom postavu Muzeja grada Splita, Galeriji Emanuela Vidovića.
Posjet Podrumima Dioklecijanove palače.

19,00 – 01,00 sat
Izložba “SPLITSKI GRBOVI – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“
Autorica izložbe je viša kustosica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić. Izložba traje do 30. travnja 2019. godine.

18,00 – 21,00 sat
Galerija Emanuel Vidović: stručna vodstva u 18,00 i 20,00 sati.

21,00 – 23,00 sata
Muzeja grada Splita, stručna vodstva u 21,00 i 22,00 sata.

20,00 – 22,00 sati
Podrumi Dioklecijanove palače, stručna vodstva u 20,00 i 21,00 sat.

19,30 – 20,00 sati
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Galeriji Emanuel Vidović”

Djeca će saznati više životu i radu splitskog slikara Emanuela Vidovića i to putem multimedijalnog vodiča Smart guide.

20,30 – 21,00 sati
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Muzeju grada

Djeca će više naučiti o povijesnim osobama i životu grada Splita kroz izloške koji se čuvaju u Muzeju i putem multimedijalnog vodiča Smart guide. Tako mogu vidjeti Grb Grada Splita u stalnom postavu Muzeja i kao dio izložbe “Splitski grbovi -Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ koju otvaramo u Noći muzeja.

18,00 – 01,00 sat
Prezentacija kulturne baštine putem Smart Guide multimedijalnog besplatnog vodiča kroz stalni postav Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović

Muzej priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galeriju fotografija koje su dostupne posjetiteljima putem Smart Guide platforme na njihovim „pametnim“ telefonima , na hrvatskom i engleskom jeziku. Posjetitelji se mogu informirati koristeći najmoderniju Wi-Fi tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja.

18,00 – 01,00 sat
“Klub prijatelja Muzeja grada Splita” (Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović i Podrumi Dioklecijanove palače)

U Gotičkoj dvorani možete se učlaniti u “Klub prijatelja Muzeja grada Splita“ i tako ostvariti besplatno članstvo u 2019. godini. Učlaniti se možete i na recepcijama Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače.

18,00 – 01,00 sat
Prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacija na recepcijama Muzeja grada Splita, Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače

U Noći muzeja na recepcijama Muzeja grada Splita možete kupiti muzejske suvenire i publikacije po promotivnim cijenama.

U Noći muzeja 2019. godine ulaz je slobodan.