U novoj godini u potrazi za (novim) poslom

0
Foto: Arhiva

Nova godina je prilika za novogodišnje odluke. Veliki dio tih odluka se odnosi i na planove vezane za karijeru. Na što ćemo se fokusirati u 2016. je istražio portal MojPosao.

Najviše ispitanika i to njih 42 posto u novoj godini bi se fokusirali na traženje stalnog posla. To su ispitanici koji rade na način da im poduzeće produljuje ugovor za rad na određeno vrijeme ili oni koji su nezaposleni te u potrazi za poslom. Na drugom mjestu 27 posto ispitanika kaže kako će se ove godine fokusirati na traženje novog posla. To su ispitanici koji nisu zadovoljni trenutnim poslom i/ili plaćom te oni koji se žele osamostaliti i pokrenuti vlastiti posao, kazao je Marko Oltean s portala MojPosao.

Posao u inozemstvu ove će godine pokušati pronaći 22 posto ispitanika, uglavnom u Njemačkoj i Švedskoj. Edukaciji, prekvalifikaciji ili napredovanju na poslu posvetit će se 5 posto ispitanika, koji su uglavnom zadovoljni svojim radnim mjestom ili su nedavno dobili posao. 4 posto ispitanika će se fokusirati na traženje sezonskog posla. Svi koji to namjeravaju, trebali bi već krenuti u potragu jer prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje već je počelo zapošljavanje sezonaca.