U petak konstituirajuća sjednica splitskog Gradskog vijeća

0

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak pozvao je u srijedu sugrađane da se uključe u izbore za kotareve i mjesne odbore početkom rujna kako bi pomogli u rješavanju problema u svom susjedstvu. Rok za predaju kandidatura i kandidacijskih lista je do 6. kolovoza.

Puljak je rekao da će Gradskom vijeću predložiti da se izbori za kotareve i mjesne odbore održavaju u isto vrijeme kad i lokalni izbori.

Najavio je da će na konstituirajućoj sjednici splitskog Gradskog vijeća u petak za predsjednika predložiti Željka Domazeta koji je na listi Centra ušao u vijeće.

Na pitanje o većini u splitskog Gradskom vijeću, a za koju mu je dovoljna podrška jednog vijećnika koji nije s njegove liste, Puljak je odgovorio kako su razgovarali s SDP-om i dogovorili kako neće nikakve funkcije u vijeću te da će podržavati programe koji će donijeti dobro Splitu.

Nada se sličnoj situaciji i s Mostom.

“Danas imamo završni sastanak s Mostom. Nadam se da ćemo i s njima dogovoriti sličnu situaciju i da ćemo onda u Gradskom vijeću imati situaciju u kojoj možemo konstruktivno i dalje nastaviti raditi za dobrobit grada”, zaključio je Puljak.