U petak prvi studentski pub kviz u Dubrovniku

0
Foto: PR

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku vas poziva na prvi studentski pub kviz koji će se održati u petak (12.04.) s početkom u 17 sati u prostorijama Stanice 50 (Kampus, Branitelja Dubrovnika 41).

Kviz se pokazao kao pun pogodak, jer je prijavljeno čak 9 ekipa po 4 studenta. Finale kviza predviđeno je u 18:10, a poslije će se održati domjenak za sve sudionike kviza i predstavnike medija.

Pravila:
Prva igra: Radi se o 6 kategorija (studentski sitcomi, hrvatska kultura, hrvatska glazba, uspjesi hrvatskog sporta, povijest 20. stoljeća i geografske zanimljivosti). Svaka kategorija ima po 5 pitanja, a svako pitanje nosi po 1 bod. Nakon što pitanje bude pročitano i prikazano na zaslonu, ekipe imaju 60 sekundi za odgovor te se kreće na iduće pitanje. Nakom odigrane cijele kategorije, odnosno nakon 5 pitanja, voditelj momčadi predaje papir sa odgovorima. U slučaju da se ekipa ne može sjetiti odgovora na neko pitanje, a već se krene na sljedeće, to isto pitanje koje ne znaju mogu odgovoriti do kraja kategorije (svih dovršenih 5 pitanja). U slučaju da se odgovor ne zna, ne dobivaju se negativni bodovi za praznu crtu ili netočan odgovor. Dvije ekipe koje skupe najviše bodova idu u finale. U slučaju da neke ekipe imaju isto bodova, odigrat će se dodatna igra brzog odgovaranja na pitanja.

Druga igra: Riječ je o dvobojima 1 na 1. Prije početka ove igre, voditelji dvaju ekipa koje su u finalu predat će papir s redosljedom kojim će 4 člana ekipe izlaziti. I kada izađe prvi suparnički par, čita im se pitanje po pitanje, i tko se prije sjeti odgovora pritisne na zvonce između njih i odgovara na pitanje. Svakom suparničkom paru postavit će se po 5 pitanja, a svako nosi po bod. Nakon odigrana 4 suparnička para, ona ekipa koja bude imala više bodova nosi pobjedu na kvizu. Ono što je bitno: ako natjecatelj pritisne zvonce, a ne zna reći odgovor, protivniku ide bod. U slučaju da reče odgovor, a odgovor bude kriv, suparnik ima pravo na pokušaj odgovora.