U ponedjeljak otvaranje 14. Gatskog kulturnog ljeta „Dani Ive Marjanovića“

0
Foto: PR

Kulturno umjetnička udruga „Mosor” Gata organizira 14. Gatsko kulturno ljeto „Dani Ive Marjanovića” koji će se održati u Gatima od 22. srpnja do 17. kolovoza 2019. godine. Nadolazeći “Dani Ive Marjanovića” opet nude prigodu za sadržajno i lijepo druženje u ljetnim večerima uz raznovrstan program u Gatima, srcu drevne Poljičke republike.

Na programu su dvije kazališne predstave, folklorna večer s gostima iz Češke, dječja predstava s radionicom za djecu te dječja olimpijada.

Autentični ambijenti zaseoka Kuvačići, crkve Gospe od Smova te plato pored župne crkve Sv. Ciprijana – ambijentalne su pozornice ovogodišnjeg programa.

Otvaranje 14. izdanja Gatskog kulturnog ljeta „Dani Ive Marjanovića“ je u ponedjeljak 22. srpnja. Na platou pored župne crkve, s početkom u 21 sat, u sklopu službenog programa Splitskog ljeta odigrat će se predstava HNK Split „Ol smo za jedan dan”.

Ulaz na predstavu, kao i sva ostala događanja, je besplatan. Kao i prethodnih godina posjetitelji će moći uživati u delicijama poljičkog kraja – soparniku i drugim autohtonim jelima.

 

Donosimo program 14. Gatskog kulturnog ljeta ,,Dani Ive Marjanovića” 22. srpnja – 17. kolovoza 2019.:

22. srpnja, ponedjeljak 21 sat, plato pored župne crkve svetog Ciprijana – Svečano otvaranje, predstava „Ol smo za jedan dan“, autor teksta: Marko Uvodić, režija: Trpimir Jurkić, izvedba: Hrvatsko narodno kazalište Split (u sklopu Splitskog ljeta)

27. srpnja, subota, 21 sati, zaseok Kuvačići, predstava „Domaši“, tekst, režija i izvedba: Ana Marija Veselčić, mentor: Goran Golovko, Gradsko kazalište lutaka Split

04. kolovoza, nedjelja, 19.30 sati, svetište Gospe od Smova, radionica i predstava za djecu „Keko eko“, Produkcija Z

09. kolovoza, petak 21.00 sati, svetište Gospe od Smova, večer gitare

11. kolovoza, nedjelja 19.00 sati, Podgradac, dječja olimpijada (skok u dalj, skakanje u vrećama, potezanje klipa…)

17. kolovoza, subota, 20.30 sati, plato pored župne crkve svetog Ciprijana – Večer folklora i klapske pisme, nastupaju: Češko foklorno društvo iz grada Opave, klapa Žmul i KUU Mosor Gata, svečano zatvaranje

Cilj ove manifestacije je održavati kulturnu tradiciju samog mjesta, ali isto tako približiti običaje i zanimljive lokalitete svim zainteresiranima. Dugoročni cilj je svakako prilagoditi događanja i povećanom broju turista koji se nalaze u mjestu, a i šire kako bi i na taj način šira lokalna zajednica imala koristi.