U ponoć prestaju mjere, Brač se vraća u normalu, škole će startati u srijedu

0
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Život na otoku Braču polako se vraća u normalu, tj. ukidaju se mjere donesene zbog zaraze koronavirusom koja se pojavila na otoku.

Načelnik Kriznog stožera otoka Brača Nikola Martinić Dragan kazao nam je da su imali sastanak sa županijskim stožerom civilne zaštite i epidemiolozima iz NZJZ. Zaključak koji smo predložili Nacionalnom stožeru civilne zaštite je da se postojeće mjere ne produžuju. o znači da večeras u ponoć prestaju važiti mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta tako da više ne trebaju propusnice za međuopćinski promet na otoku, a ni za trajekt Split – Supetar. Također uvodi se linija Makarska – Sumartin, a od ponedjeljka se ukidaju sve ostale mjere i mi se izjednačavamo s mjerama koje su trenutačno na snazi u Republici Hrvastkoj, kazao je za Radio Dalmaciju načelnik otočnog Kriznog stožera.

Škole jedine ne kreću u ponedjeljak, iako i one mogu krenuti, međutim naš dogovor s ravnateljima škola je da imaju dva dana kako bi se logistički posložio prijevoz učenika do škola i da se same škole pripreme. Tako da nastava u školama počinje u srijedu. Vrtići će početi u ponedjeljak najvjerojatnije, ovisi o tome koliko je koja općina spremna, a to će se objaviti tijekom vikenda, možda će neki krenuti od ponedjljka, neki od utorka ili srijede. U svakom slučaju sve kreće i od ponedjeljka na Braču mjera više nema, rekao je Martinić Dragan.