U prodaji su ulaznice za ‘Slavuje Kamerlenga’!

0

Ulaznice za festival posvećen Vinku Coci koji će se održati u trogirskoj kuli Kamerlengo 28. srpnja u 21 sat, puštene su u prodaju te se za 100 kuna mogu kupiti na Eventimu, portalu Croatia Tickets i u Turističkoj zajednici grada Trogira.

Na ‘Slavujima Kamerlenga Vinko Coce’ ove će godine ponajbolji domaći izvođači zapjevati Vinkove najpopularnije pjesme.

Na pozornici opasanoj srednjevjekovnim zidinama prelijepe kule Kamerlengo zapjevat će neka od najvećih imena domaće glazbene scene.

Oliver Dragojević izvest će ‘Oprosti mi pape’, Giuliano i Katarina Rautek u duetu će otpjevati Cocin veliki hit ‘Da je meni s tobon kroz Pasike’, ‘Mirno spavaj ružo moja’ izvest će Jaques Houdek, Mladen Grdović otpjevat će Hajdukovu neslužbenu himnu ‘Kada umrem umotan u bilo’, a Hari Rončević i Dražen Žerić Žera zajedno će izvesti ‘Ribare’.

Velika mi je čast pjevati na ovom koncertu. Gospodin Vinko Coce je bio jedan od najboljih pjevača Dalmacije, a prvi put sam ga čuo kao tenora klape Trogir, gdje me je oduševio svojom muzikalnošću. Nakon toga, početkom devedesetih, moj sin Roko je čuo ‘Da je menis  tobon kroz Pasike’, i toliko mu se svidjela da nije prestajao pjevati. S Vinkom sam imao sreću i zadovoljstvo snimati duet ‘Živote moj’, pjesmu gospodina Stanića. Divno je što se festival održava u Vinkovom Trogiru, on ga je najlipše otpiva, kazao je Goran Karan koji će na ‘Slavujima Kamerlenga’ otpjevati ‘Vilo moja’, pjesmu kojoj je Coce dao jedinstveni i neponovljivi pečat.

Nastupit će još i Maja Šuput, grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Petar Dragojević, Antonija Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc te klape Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.

Posjetitelji će moći uživati u Cocinim pjesmama koje su postali dalmatinski klasici, po kojima ćemo Trogirskog Slavuja zauvijek pamtiti i zbog kojih će večer u kuli Kamerlengo biti festival za pamćenje. I Tedi Spalato, koji je s Cocom dugo godina bio prijatelj, rado se odazvao pozivu da zapjeva u čast trogirskom velikanu.

Vinko i ja puno smo se družili, skupa jeli i nastupali. Izmiješani su mi osjećaji u vezi ovog festivala, počašćen sam što sam dobio priliku pjevati za Vinka, ali sam istovremeno i tužan. Organizatori su stvarno dali sve od sebe da ovo bude prekrasna noć, da se Vinka prisjetimo glazbom i sa srcem, i siguran sam da će nas i Vinko gledati s nekog drugog mjesta, kazao je Spalato.

Velika mi je čast nastupiti na ovom koncertu, pogotovo zato što nastupam uz legendarnu klapu Trogir i skupa pjevamo jednu od Cocinih najvećih uspješnica – ‘More li’. S Cocom sam se imao prilike susresti svega nekoliko puta, ali uvijek ću pamtiti njegovu dobrotu, iskrenost i naravno veličanstveni glas, kazao je Marko Škugor, mladi tenor koji je već ‘domaći’ na festivalu.

Festival je projekt Grada Trogira, a izvršni odbor festivala čine Radovan Slade-Šilović izvršni voditelj, Mugdeir Mugi Tutić umjetnički voditelj i Ratko Bartulović organizacijski voditelj. Festival je po svojoj strukturi unaprijed predodređen da se njegova sadržajna koncepcija mijenja, ali uvijek će to biti poveznica s trogirskim slavujem i njemu u čast i na uspomenu koju je zaslužio svojom dobrotom i začudnim glasom. Produkciju Festivala preuzima diskografska kuća Scardona gospodina Branka Paića dok će izvođače pratiti dvanaest članova Orkestra Joška Banova. Voditeljica programa bit će Lejdi Oreb, a snimku festivala emitirati će HTV.