U prosincu završni ciklus škole grafita za mlade

0
Foto: PR

Drugi ciklus besplatne škole crtanja grafita u sklopu ovogodišnjeg xSTatic festivala održat će se u prosincu u Beton kinu Doma mladih. Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela i to u terminima: 8. i 9. prosinca od 17:30 do 19:00 predavanje, 15. i 16. prosinca od 17:30 do 19:00 predavanje i skiciranje te 22. i 23. prosinca od 10.00 do 16:00 sati crtanje na slikarskom platnu.

Mentori su iskusni splitski grafiti umjetnici, a prijaviti se mogu djeca od 10 do 16 godina, uz privolu roditelja. Grad Split kao organizator Festivala osigurava sve potrebne materijale za rad, a sve što je potrebno je prijaviti se na mail adresu: xstaticfestival@gmail.com i to što prije obzirom da je broj polaznika ograničen.

Grad Split je u suradnji s poznatim splitskim grafiti umjetnicima organizator xSTatic festivala u sklopu kojeg su ovog ljeta održane brojne aktivnosti promicanja pozitivnih aspekata grafiti kulture kod mladih. U okviru festivala održana je prva radionica za mlade koji su naučeno znanje demonstrirali oslikavajući pothodnik na Skalicama. Kreativno-zabavni dio održan je potom na Turskoj kuli kada su domaći i inozemni grafiteri oslikavali samostojeće drvene panele uz mnoštvo popratnih sadržaja, koncerata i druženja. Forte događanja bio je oslikavanje dvaju zidova na istočnom ulazu grada kojima je vizualno i estetski uljepšana javna površina na zadovoljstvo i odobravanje brojnih prolaznika i građana.