U Šibensko-kninskoj županiji 69 novooboljelih, od sutra na snazi nove mjere

0
Foto: pixabay.com

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 69 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 17 ih je s područja Šibenika, 11 s područja Drniša, devet s područja Knina, pet s područja Vodica, tri s područja Pirovca, dvije s područja Bilica te po jedna osoba s područja Promine, Tribunja, Primoštena, Ružića i Ervenika, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Oboljelo je i osmero korisnika te jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek, podružnica Šibenik.

Također, oboljelo je i osam osoba koje trenutno borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.
23 osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 215 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 91 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 700 osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, donio je Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije, koja stupa na snagu 12. studenoga 2020.

Odlukom se zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima smije biti najviše onoliko natjecatelja i službenih osoba koliko je dopušteno prema natjecateljskom propisniku za svako pojedino sportsko natjecanje.

Na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama i izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.