U Sinju otvorena nova sportska dvorana Ivica Glavan Ićo

0
Foto: Mario Todoric / CROPIX

U Sinju je u ponedjeljak otvorena prva gradska sportska dvorana Ivica Glavan Ićo, koja je ime dobila po pokojnom sinjskom gradonačelniku Ivici Glavanu, za čijeg je mandata, prije pet godina, počela njena izgradnja.
Radove izgradnje, vrijedne 18,3 milijuna kuna, financirao je Grad Sinj, a dio sredstava osigurali su Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Županija splitsko-dalmatinska.

Odlukom gradonačelnice Kristine Križanac dvoranom će upravljati Zajednica sportskih udruga Grada Sinja. Za Sinjane ova dvorana znači sve. Ovo je povijesni dan za Sinj jer smo omogućili našim sportašima jedan lijepi dom, a mladima jedno lijepo mjesto  za okupljanje, kazala je Križanac.

Dvoranu su svečano otvorila djeca pokojnog sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana Lana, Lara i Ivan, a svečanosti je nazočio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Svaka dvorana i svaki objekt koji služi djeci, posebice u ruralnom dijelu naše županije ima veliku važnost. Ne mogu shvatiti da trećina škola u Hrvatskoj nema sportske dvorane. Mi ćemo pokrenuti jednu akciju, već od sljedeće godine, da preko europskih fondova napravimo program kako bi sve škole dobile dodatne prostore ili sportske dvorane, kazao je Boban.