U Solinu dijagnosticiran 500. slučaj korone u Splitsko-dalmatinskoj županiji

0
Foto: solin-info.com

Osoba je iz samoizolacije. Ostalih 96 obrađenih testova je negativno. Preminula je još jedna korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 97 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba iz Solina zaražena koronavirusom. Osoba je iz samoizolacije. To je 500. slučaj zaraze koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te je ukupno na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno 299 osoba od COVID-19 infekcije.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna ženska osoba stara 60 godina, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na COVID-19 infekciju.

146 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. 80 osoba je hospitalizirano. 8 osoba je na respiratoru, 5 iz Splitsko-dalmatinske i 3 iz Šibensko-kninske županije. 11 osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.