U Splitsko-dalmatinskoj županiji 5 novozaraženih

0
Foto: RD

Preminula je još jedna osoba iz Doma za starije u Vukovarskoj. Uz pacijenta KBC-a Split, među novozaraženima su i tri osobe iz samoizolacije. Raste broj osoba koje su preboljele koronavirus.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za janvo zdravstvo splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 152 obrađena testa 5 je novooboljelih osoba. Dvije su iz Sinja, a po jedna iz Splita, Solina i Dicma (privatni dom za starije i nemoćne osobe).

U odnosu na jučerašnji dan još je 18 osoba izliječeno od koronavirusa te je do sada ukupno izliječeno 317 osoba. Od novozaraženih, jedna osoba je pacijent KBC-a Split koji je testiran zbog mogućeg kontakta sa zaraženom djelatnicom. Među novooboljelima 3 su osobe iz samoizolacije. Jedna je njegovateljica iz privatnog Doma u Dicmu. Ona je već 14 dana u samoizolaciji i nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima Doma. Po isteku 14 dana testirana je na COVID-19 infekciju i njen nalaz je pozitivan.

138 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. 75 osoba je hospitalizirano. 7 osoba je na respiratoru, 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 11 osoba se nalazi u karateni hotela Zagreb na Duilovu.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna osoba stara 91 godinu, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID-19 infekciju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 505 slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.