U splitskoj crkvi napadnuta novinarka, policija privela dvije osobe

0

U crkvi u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića na splitskoj Sirobuji, napadnuta je novinarka Dalmatinskog portala koja je radila svoj posao ali i snimateljica N1 televizije.

NAJNOVIJE:

Unatoč upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvjetnicu, misa održana i danas, na blagdan Uskrsa.

Među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji u Splitu bila je i snimateljica N1 televizije koja je bila vrijeđana od svećenika Josipa Delaša ali i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na snimateljicu N1 televizije, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijeđene su Ministarstvu unutarnjih poslova.

NAJNOVIJE: Splitska policija privela je dvije osobe nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Također se utvrđuje tko je sve bio na misi u crkvi unatoč zabrani okupljanja zbog koronavirusa.

Unatoč upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvjetnicu, misa održana i danas, na Uskrs.

Novinarka Dalmatinskog portala snimala je okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuji, kad je napadnuta, grubo odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel putem kojega je uživo prenosila okupljanje. Crkvenim su joj vratima prikliještili ruku.

Incidenti je prijavljen policiji, čeka se njihovo postupanje isto kao i reakcija nadbiskupa.