U splitskoj trajektnoj luci gužve u povratku s otoka, ponedjeljak je po intenzitetu prometa nova subota

0
Foto: portsplit.com

U splitskoj trajektnoj luci ovaj vikend očekuje se oko 90 tisuća putnika i 17 tisuća vozila a najveći je intenzitet prometa u povratku s otoka na kopno. Uvedena je jedna izvanredna linija prema Supetru na Braču.

Koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić u izjavi za RD istaknula je da su uočene promjene u navikama  turista koji putuju na otoke.

Subota više nije udarni turistički dan, od ove sezone je postalo evidentno da je ponedjeljak po gustoći prometa postao nova subota.- kazala je Ivulić.

U splitskoj zračnoj luci tijekom ovog vikenda očekuje se oko 58 tisuća putnika, potvrdio nam je voditelj prometa tehničkog sektora Mate Melvan.

Očekujemo danas oko 30 tisuća putnika sa 115 zrakoplova a u nedjelju oko 28 tisuća putnika i 105 zrakoplova. Brojke pokazuju kumulativno povećanje od 6 posto od početka godine do sada. Prešli smo već dva milijuna putnika. Prva dva tjedna kolovoza pokazuju također između 3 i 4 posto povećanja, pa možemo kazati da realizacija sezone i očekivanja do kraja godine će se ostvariti, mi očekujemo ukupno oko 3,3 milijuna putnika.- kazao nam je Melvan.