U Splitu 308 osnovaca i 173 predškolaca u samoizolaciji

0
Foto: pixabay.com

Iz uprave Grada Splita izvijestili su da u ovom trenutku u Splitu, na dan 22. rujna, imamo sljedeću epidemiološku sliku u predškolskim ustanovama i osnovnim školama:

U četiri ustanove predškolskog odgoja u Splitu u samoizolaciji je 11 odgojnih skupina djece (od ukupno 220 skupina) sa 173 djeteta (od ukupno 4700 djece). U samoizolaciji se nalazi 30 djelatnika/ca, a pozitivno je 8 djelatnika/ca.

U 29 osnovnih škola Grada Splita u samoizolaciji je 14 razrednih odjela (od ukupno 692 razredna odjela) u 7 osnovnih škola s ukupno 308 učenika (od ukupno 13789 učenika), od čega se 11 razrednih odjela vraća na nastavu u škole u periodu od 23.-28. rujna 2020. godine. U samoizolacije je 22 djelatnika, a pozitivno je 5 djelatnika.

Odgovornost za rad svake pojedine ustanove je na Upravi ustanov, te ukoliko se utvrde propusti u postupanju ili nesavjesno postupanje zaposlenika isti će biti sankcionirani unutar Ustanove, a sukladno važećim zakonskim propisima.

Također, vodeći računa prvenstveno o zdravlju i sigurnosti svih uključenih u sustav, posebno djece,  suočavamo se s velikom stigmatizacijom pozitivnih i samoizoliranih od strane onih koji nisu u takvoj situaciji. Najveći dio njih su žrtve, a ne neodgovorni pojedinci te ovim putem upućujemo apel prema javnosti da se smanji stigmatizacija prema tim pojedincima.

Zahvaljujemo roditeljima na razumijevanju i strpljivosti, svjesni njihove brige za zdravlje djece, što nam je svima primarni cilj. Također, zahvaljujemo i svim djelatnicima koji čine sve da gotovo 14000 djece pohađa osnovne škole u Splitu u što boljim uvjetima te oko 4700 djece u gradskim vrtićima kao i oko 1700 djece u privatnim vrtićima. Zaštita ovog sustava nam je od primarne važnosti, a sve radnje poduzimamo u suradnji sa stručnim službama, posebno epidemiološkom strukom.