Fešta za Svjetski dan glazbe

0
Foto: www.svjetskidanglazbe.com

U povodu Svjetskog dana glazbe, Hrvatska glazbena unija i ove je godine pripremila bogat glazbeni program u petak 21. lipnja. U gradovima diljem Hrvatske održat će se glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije.

Bogat je program obilježavanja Svjetskog dana glazbe i u Splitu.

Od ranog jutra uz zvuke svjetskih evergreenova na splitskoj plaži Bačvice, uz promenadu i marševe Orkestra HRM od Rive, Voćnog trga, Pjace i Peristila u terminu do smjene straže cara Dioklecijana.

Predvečerje rezerviran za glazbeni kolaž na pročelju Zlatnih vrata , zvuke swinga, jazza i countrija na Voćnim trgu, do pop- rock i funk partija na Rivi.

U Zlatnim vratima od 19 do 22.30 h sviraju G&A Guitar Duo, Rock Band Cortez, Afterfire, Fortuna Band i Grupa Poludi, glazbeni pop rock kolaž splitskih glazbenih entuzijasta.

Na splitskoj rivi od 20 do 23 sata nastupaju Noa & Funkbalsters i Jukebox Live Band, a na Voćnom trgu od 20 do 24 sata nastupaju Klapa Friži te grupe Šetači, Combo Project, Swingin’4 i 058.

Glazbe na pretek – ulaz besplatan.

OMIŠ

U sklopu Omiš Guitar Fest 2019 na dan 21.06 obilježiti će se Svjetski Dan Glazbe koncertom klasične gitare dua ‘Siempre Nuevo’ (Češka republika), te koncertom posvećenom duhu stare kamene klupe s raznim izvođačima.

DUBROVNIK

U suradnji s TZ grada Dubrovnika, Gradom Dubrovnikom i Midsummer Scene festivalom, pripremamo veliki koncert: Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će indonezijski dirigent Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Matej Meštrović, najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Nakon prošlogodišnje praizvedbe “Kineske Rapsodije” u dvorani Lisinski te “Dunavske Rapsodije” u Carnegie Hallu u New Yorku, Meštrović priređuje svjetsku praizvedbu “New England Rapsodije” u Dubrovniku. Upravo se ova skladba nalazi na CD-u za koji je Meštroviću dodijeljen naslov GOLD MEDAL WINNER od The Global Music Awards-a.

Na programu su i Meštrovićeva „Neka uđu“ koju pamtimo s otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, zatim Dubrovačka kontradanca, „Samo jednom se ljubi“ Iva Robića, završno kolo opere „Ero s onoga svijeta“ i Nardellijeva „Pjesma Dubrovniku“ čije je aranžmane priredio Damir Butigan, a za kraj „La musica di note“ dragog maestra Đela Jusića. Početak je u 21 sat, ulaz slobodan!