U Splitu počela državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

0
Foto: Plazma Sportske igare mladih

Nakon kvalifikacijskih, te regionalnih u županijskih turnira održanih u svih 10 sportskih disciplina, Split je domaćin još jedne državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Najbolji mladi amaterski sportaši će od 12. srpnja do 31. kolovoza boriti se za titulu državnih prvaka u svojim sportskim disciplinama, te  za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu. Djeca iz cijele Hrvatske imaju mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja u na moru u potpunosti besplatno.

Državna završnica započet će finalima Telemach Dana sporta u graničaru i atletici nakon čega slijede državna finala ostalih sportskih disciplina.

Raspored održavanja prema sportovima:

12.7.- 18.7.- Telemach Dan sporta

19.7.-21.7. – Stolni tenis, Šah (pod pokroviteljstvom FIDE), Hrvatska pošta Cup u tenisu, Odbojka na pijesku

20.7. do 22.7. – Coca-Cola Cup (Ž)

21.7. do 23.7. – Coca-Cola Cup (M) 2003. godište

22.7. do 24.7. – Coca-Cola Cup (M) 2006. godište

26.7.- 28.7.-   Odbojka i mali nogomet 2010. godište

29.7.- 31.7.- HEP rukomet i Kinder ulična košarka

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

Plazma Sportske igre mladih su organizacija koja svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.  Pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.