U subotu u Muzeju grada Splita otvorenje izložbe Jugoplastika na krovu Europe

0
Foto: www.mgst.net

U Galeriji Muzeja grada Splita u subotu, 28. rujna s početkom u 11 sati.otvorit će se izložbe Jugoplastika na krovu Erope. Organizator izložbe je Muzej grada Splita. Autorica izložbe je Marija Plazibat, muzejska pedagoginja Muzeja grada Splita, a autori likovnog postava izložbe su Marija Plazibat, Pedro Saldanha de Magalhaes, Helena Tresić Pavičić i Dina Vuletin Borčić.

O izložbi:
„Split je oduvijek imao talentirane sportaše i uspješne klubove u različitim sportovima koji su ga proslavili ne samo na europskoj, nego i na svjetskoj sceni. Iako su Splićani posebno ponosni na uspjehe Majstora s mora, nogometni klub Hajduk, najslavnije stranice splitskoga sporta ispisao je jedan drugi klub – Jugoplastika, današnji Košarkaški klub Split.

Izložbom se želi odati počast i iskazati zahvalnost igračima te njihovu vodstvu – na svim pobjedama koje su ostvarili, naslovima koje su osvojili, osmijesima i sreći koju su donijeli na lica svih Splićana. Svojim trudom, entuzijazmom, prkosom i borbenošću uspjeli su doseći nebeske visine te ostati upisani kao najbolji sportski tim najsportskijeg grada na svitu. Svojim radom i zalaganjem dali su nam primjer da je snove moguće ostvariti!“