U sudaru glisera i jet-skija kod Kornata jedna osoba teže ozlijeđena

0
Foto: pixabay.com

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su u nedjelju, 9. kolovoza u 08.44h, posredstvom Županijskoga dojavnog centra ŽC112 Zadar, poziv pogibelji od očevidca pomorske nesreće sa jednom teže ozlijeđenom osobom, koja se dogodila netom prije dojave u uvali Vrulja, na otoku Kornat.

Slijedom zaprimljenog poziva iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji s Lučkom kapetanijom Šibenik, Operativno – kriminalističkim centrom Policijske uprave Šibensko – kninske i Postajom pomorske i aerodromske policije Šibenik.

S obzirom na težinu ozljeda, unesrećenoga je dojavitelj vlastitim plovilom prevezao do obližnje uvale Opat, na otoku Kornatu, kamo je odmah angažirano policijsko plovilo s liječničkom pratnjom, koje je isplovilo iz Tribunja te su unesrećenog preuzeli u 09.55h i prevezli u Tribunj, odakle je ozlijeđeni preuzet od djelatnika Hitne medicinske pomoći Šibenik u daljnje medicinsko postupanje, u Općoj bolnici Šibenik.

Službenici Lučke kapetanije Šibenik nedugo nakon dojave, na poziciji su započeli očevid o uzrocima ove pomorske nesreće pregledom oštećenog glisera i jet-skia te dostupne brodske administracije. Od voditelja glisera i očevidaca uzete su izjave. Po okončanju očevidnih radnji na poziciji nesreće, službenici LK Šibenik oštećena plovila uzeli su u tegalj do šibenske gradske luke, kamo su dotegljena danas u 18.38h.

Prema dostupnim informacijama u okviru do sada provedenog očevida poznato je da je I.H. (rođen 1980. godine) upravljajući jet-skiem iz za sada neutvrđenog razloga udario u gliser, kojim je upravljao M.J. (rođen 1987. godine), obojica državljani Republike Hrvatske. U sudaru je voditelj jet-skia zadobio tešku ozljedu noge, s krvarenjem, koju su mu do dolaska liječnika djelomično sanirali dojavitelja i prisutni očevidci, nakon što je izvučen na obalu uvale Vrulja.

Lučka kapetanija Šibenik nastavlja s očevidnim radnjama u cilju utvrđivanja okolnosti i uzroka ove pomorske nesreće, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.