Srednjoškolci nakon požara na autobusu stigli u Split

0

Splitski srednjoškolci čiji je autobus izgorio u Švicarskoj u nedjelju oko 16.45 sati stigli su u Split.

Ranije

Povratak srednjoškolaca u Split očekuje se oko 17 sati,  nešto kasnije nego što je bilo najavljenog zbog duže procedure oko provjere dokumenata na granici, potvrdio je za RD voditelj puta  Gordan Drašinac.

26 od ukupno 48 učenika splitskog MIOC-a ostalo je bez dokumenata koji su im izgorjeli u jučerašnjem požaru autobusa  u tunelu kraj švicarske granice te su prešli granicu s privremenim ispravama koje im je izdalo hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj.

Ranije……

Autobus sa srednjoškolcima iz splitskog MIOC-a  zapalio se u subotu poslijepodne u tunelu u Švicarskoj. Nitko nije ozlijeđen a autobus je u potpunosti izgorio, objavilo je  Ministarstvo vanjskih poslova.

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se motor iznenada zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice.

Putnici su zahvaljujući žurnoj reakciji vozača na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, izjavio nam je voditelj puta Gordan Drašinac i potvrdio da su učenici noćas presjeli u drugi autobus, na putu su kući i trebali bi  stići u Split danas oko 15 sati.

25 učenika ostalo je bez dokumenata koji su im izgorjeli,  pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske  isprave. Izgorjela ima je i kompletna skijaška oprema te nekoliko kofera.