U travnju 11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“

0
Foto: PR

Tradicionalno, već 11 godina, sa Svjetskim danom zdravlja održava se i najmasovnija lokalna biciklijada u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“. Jedanaesta biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 7. travnja 2019. godine u trajanju od 11,00 do 14,00 sati. Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.
Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekuje se preko 1000 sudionika. Prije 11 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista.

Ove godine prijave će početi u ponedjeljak 18. ožujka i trajat će do 5. travnja, a svi zainteresirani moći će se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr).

Ove godine biciklijada „Od Branimira do Branimira“ dio je Projekta Zero Waste Blue kojeg u Zadarskoj županiji provodi Zadra Nova te će se tijekom biciklijade koristiti metode bez štetnog utjecaja na okoliš.

RUTA KOJOM ĆE SE KRETATI BICIKLISTI:
Start: 11,00 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J. J. Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada-DC 306 kroz Kožino i Zaton, do spomenika Knezu Branimiru
Povratak: Iz Nina, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino–Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru. Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati.