U utorak počinju 59. Glazbene večeri u sv. Donatu

0
Foto: PR

Zadarski međunarodni ljetni glazbeni festival, 59. Glazbene večeri u Sv. Donatu, započinje u utorak, 9. srpnja na antičkom Forumu, a trajat će sve do 8. kolovoza.

Umjetnički ravnatelj festivala Jurica Šoša izdvojio je neke koncerte, poput svečanog otvorenja koje će objediniti glazbu velikih skladatelja – Wagnera, Straussa, Mahlera, Griega, Morriconea – korištene u filmovima, sa suvremenim skladateljima koji pišu originalnu glazbu za filmove, kao što su Williams i Zimmer, a sve u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, te dva koncerta Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.

U Zadar dolaze i velike zvijezde klasične glazbe, kao što su naša proslavljena mezzosopranistica Renata Pokupić, već znani zadarski gost, crnogorski virtuoz na violini s londonskom adresom Roman Simović, potom Edin Karamazov, proslavljeni lutnjist i gitarist, jedan od najvećih europskih trubača Renihold Friedricha i drugi. Tu su i primamljivi programi: tri koncerta objedinjena kao Zadarske priče i nastup trija Sudar Percussion koji u Marini Dalmacija izvode glazbu Jean-Michela Jarrea.

Ulaznice se mogu kupiti na Info pultu Kneževe palače, svakog radnog dana od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat, te subotom od 11 do 13 sati, nedjeljom samo na mjestu održavanja koncerta, te preko interneta, na adresi www.ulaznice.hr. Cijene se kreću od 50 do 100 kuna po koncertu, a popuste ostvaruju prijatelji Večeri, studenti, umirovljenici i ratni invalidi, koji će za koncerte izdvojiti 40 kuna, dok će učenici i studenti glazbe izdvojiti 20 kuna, dok pretplata za sve koncerte iznosi 300 kuna.