U Šibensko-kninskoj županiji jedan novooboljeli, u Zadarskoj nijedan, ali je jedna osoba preminula

0
Foto: pixabay.com

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba s područja općine Unešić oboljela je od  COVID-19 infekcije, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Trenutno su 44 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 16 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 189 osoba, od toga su 74 osobe bliski kontakt oboljelih, a za 115 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 45 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

 

Nema novozaraženih osoba na području Zadarske županije, a jedna je osoba preminula u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom. Preminula osoba je muškarac u dobi od 69 godina, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 641 stanovnik, a od bolesti su se oporavile 53 osobe.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 7 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 6 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.