U Zadru od koronavirusa preminuo 88-godišnji pacijent

0
Foto: pixabay.com

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt s bolnicom u Biogradu. Stožer izražava sućut obitelji preminulog.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su prethodno oboljelih osoba iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru.

Danas kasno poslijepodne u zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ankone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju Zadarskoj županiji i koji putuju na druge destinacije.
Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji ako imaju mogućnosti, a ako nemaju osigurana im je karantena.