Učenicima i studentima s invaliditetom po prvi put dodijeljene potpore Grada Splita

0
Foto: pixabay

Novom mjerom u ovoj školskoj i akademskoj 2019/2020. godini Grad Split je po prvi put osigurao novčane potpore mladim osobama s invaliditetom, splitskim učenicima i studentima.
Temeljem javnog poziva koji je bio otvoren 30 dana, svoje pravo na financijsku potporu ostvarilo je 20 korisnika: 13 učenika srednjih škola i sedam studenata s invaliditetom i to u iznosu od 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola, 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju u Splitu te 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita. Ukupno je u Proračunu Grada Splita osigurano 150 tisuća kuna.

Osim spomenutih potpora osobama s invaliditetom, Grad Split dodijelio je i 36 novih potpora učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji u ovoj školskoj i akademskoj godini. Riječ je o 20 učenika srednjih škola i 16 studenata.

Nastavljeno je i stipendiranje 219 učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji koji su pravo na potporu ostvarili ranijih godina, od čega je 114 učenika i 105 studenata. Osigurana sredstva za ovu vrstu potpore u Proračunu Grada Splita iznose 2,1 milijun kuna, a mjesečni iznosi su 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola, 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita.

Javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženi obitelji otvoren je do 30. travnja 2020. godine, pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati svoje prijave, a sve informacije se nalazi na stranici www.split.hr.