Učestali napadi na vozače autobusa u Podstrani

0
Foto: pixabay.com

Jučer, oko 15 sati u mjestu Orij muška osoba je ničim izazvana vikala u prigradskom autobusu, a kad ga je 25-godišnji vozač autobusa upozorio na ponašanje i zatražio da izađe iz autobusa muškarac je fizički napao vozača autobusa i pokidao mu košulju te bocom razbio staklo na ulaznim vratima autobusa, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Policijski službenici su nedugo nakon dojave pronašli i uhitili osobu koju dovodimo u svezu s ovim događajem te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Doznajemo da je u ovom slučaju napadnut vozač prijevoznika Dalmatinac, koji vozi na relaciji Split – Omiš – Split.

No, direktor Prometa Miroslav Delić kazao je za Radio Dalmaciju da ovakvi slučajevi nisu rijetkost i to upravo na području Podstrane. Tamo smo u zadnje vrijeme imali nekoliko napada i to na autobuse u vožnji. Dakle, radi se o situaciji da dok autobus prometuje sa strane s Jadranske magistrale dolete razni predmeti. Imali smo dva razbijena stakla u prtoteklih 20-ak dana. Nakon toga smo kontaktirali policiju i dogovorili smo da se poduzmu nekakve akcije, pogotovo što znamo o kojem se području radi. Čekamo što će se poduzeti. To su sulude situacije, kazao nam je Delić.

Potvrdio nam je da se radi o području od Strožanca prema hotelu Lav. Gađanje autobusa u vožnji može imati nesagledive tragične posljedice. Moram u svim tim slučajevima pohvaliti naše vozače, jer su pribrano reagirali i odmah zaustavili autobus. Nije bilo ozlijeđenih osoba i većih oštećenja osim razbijenih stakala. No, kažem, ovo su nekakve pojave kojima se mora stati na kraj i mislim da tu institucije trebaju odigrati ključnu ulogu, rekao je za Radio Dalmaciju direktor Prometa Miroslav Delić.