Uhićen 43-godišnjak koji se oglušio na naredbu policajca

0
Foto: zadarska-policija.gov.hr

Policijski službenici Postaje prometne policije Split jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog prometnih prekršaja počinjenih na području Splita.

Naime, u nedjelju, 12. ožujka 2023. godine oko 14:10 sati, nakon što je policijski službenik, 43-godišnjem vozaču izdao naredbu da se zaustavi radi obavljanja kontrole, vozač je odbio postupiti po izdanoj naredbi, nastavio je voziti, te je u dva navrata na raskrižjima nastavio vožnju prolaskom kroz crveno svjetlo.

Jučer tijekom dana muškarac je pronađen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostavio obilježja nekoliko prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to iz čl. 32 (nezaustavljanje po naredbi policijskog službenika), čl. 58 (vozač koji ne postupa s povećanim oprezom koji odgovara prometnim uvjetima na raskrižju), čl. 59 (prolazak kroz crveno svjetlo) i čl. 82 (zaustavljanje vozila na obilježenom pješakom prijelazu).

U optužnom prijedlogu predložili smo sudu da se okrivljeniku izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na 18 mjeseci i da mu se odredi zadržavanje. 43-godišnji muškarac je uz optužni prijedlog jučer doveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.