Uhićeni zbog sumnje da su pripremali napad

0
Foto: arhiva

Dvije osobe osumnjičene za pripremu napada u Bruxellesu uhićene su nakon policijskih operacija koje su otkrile “ozbiljne prijetnje” za glavni grad Belgije “tijekom blagdana”, objavilo je  savezno tužiteljstvo.

“Istraga je omogućila otkrivanje ozbiljnih prijetnji napadima na više poznatih mjesta u Bruxellesu koji bi bili počinjeni tijekom blagdana“, priopćilo je tužiteljstvo. Dvije osobe uhićene su: prva zbog prijetnji napadima, sudjelovanja u aktivnostima terorističke skupine kao vođa i regrutiranja radi počinjenja terorističkih djela u svojstvu počinitelja ili supočinitelja, a druga zbog prijetnji napadima i sudjelovanja u aktivnostima terorističke skupine, kao počinitelj ili supočinitelj, piše tužiteljstvo.

Do uhićenja je došlo nakon premetačina, nevezano uz napade u Parizu, provedenih u nedjelju i ponedjeljak na području Bruxellesa, u flamanskom Brabantu i području Liegea “na zahtjev suca iz Bruxellesa, specijalizirana za područje terorizma“. Nakon tih operacija, policija je ispitala ukupno šest osoba, od kojih su dvije na kraju uhićene. Preostale četiri su puštene na slobodu.