Ukinuta epidemiološka ograničenja za ulazak u Hrvatsku

0
Foto: mup.gov.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) potvrdilo je da odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, koja je bila važeća do 30. travnja, nije produžena što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku.

Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. godine nije produženo.

– Stoga je ulazak u Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije COVID-a odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima), izvijestio je MUP.

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja. Prema njoj putnicima iz EU za ulazak u Hrvatsku više nije bilo potrebna COVID potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uvjete, odnosno posjedovati COVID potvrde.

Ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku.