Uključi se u akciju prikupljanja donacija za preuređenje stana za mlade Maestralovce!

0

Dom Maestral pokrenuo je akciju prikupljanja donacija za preuređenje stana u Splitu za mlade Mestralovce, starije od 18 godina, a kao znak zahvale svi donatori će biti okupljeni na Dobrotvornoj večeri za djecu Maestrala koje će se održati 28. prosinca u Restoranu Kampus.

U rekordnom roku, tri dana nakon medijske objave o akciji prikupljanja donacija za preuređenje stana u Splitu za mlade Meastralovce, starije od 18 godina, Splićani i stanovnici okolnih gradova rezervirali su, svojim donacijama u vrijednosti od 140 tisuća kuna, sve raspoložive stolove u restoranu za najavljenu Dobrotvornu večeru za djecu Maestrala.

Popunjavanjem 35 stolova za večeru završena je prva faza akcije prikupljanja donacija za obnovu stana u Splitu, a druga faza se nastavlja kroz prikupljanje novčanih donacija ili doniranjem građevinskog materijala sve dok se postigne cilj – sakupiti 350 tisuća kuna, na koliko su procijenjeni radovi. 

Večera zahvale donatorima zakazana je za 28. prosinca u 19.30 sati u Restoranu Kampus, a organizirana je uz velikodušnu pomoć poznatih hrvatskih kuhara (Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić),kao i višegodišnjih prijatelja Maestrala – Petra Graše, Zorice Kondže, Joška Banova, Doris Dragović, Iva Amulića, glumice Nives Ivanković, operne i koncertne pjevačica Terezije Kusanović te voditelja Edite Lučić Jelić i Pere Eranovića. 

Građani i tvrtke koji su se priključili akciji – donirali su novčane iznose, 400 kuna za sjedalicu ili 4 tisuća kuna za rezervaciju cijelog stola u restoranu. Organizator večere je Dječji dom Maestral, a suorganizator Studentski centar.

Kako aktualne okolnosti i epidemijske mjere ne dopuštaju veći broj stolova u restoranu, te samim time i nazočnost više donatora, Dječji dom Maestral zahvaljuje medijima, kao i dosadašnjim  donatorima, te poziva i ostale da se priključe drugoj fazi prikupljanja donacija:

“Zapalili smo iskru, akcija prikupljanja donacija i dalje traje, sve dok ne postignemo i novčani cilj – oko 350 tisuća kuna. Zato donirajte i dalje, a dobrodošle su i donacije u građevinskom materijalu. Podržimo našu djecu, pružimo im ruku i omogućimo im bolje uvjete stanovanja, kakve imaju i njihovi vršnjaci.” – naglašava ravnateljica Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin.

Svoju uplatu možete izvršiti na žiro račun Maestrala HR1023900011100024990, s naznakom u opisu plaćanja:  “Za obnovu stana u Marulićevoj ulici u Splitu.” 

Dječji dom Maestral Split djeluje na trinaest lokacija i trenutno skrbi o 148 korisnika, u dobi od rođenja do 21 godine, djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.