Uklonjen nelegalni kiosk s Rive, angažirane sve gradske službe

0
Foto: RD

Sa splitske Rive, kraj stajališta za turističke autobuse, gradske službe  uklonile su nelegalni kiosk za prodaju sladoleda.

Vlasnici su se  protivili uklanjanju pokušavajući  ga spriječiti prvo blokadom pristupa uz pomoć kombija i kamiona a potom  se vlasnica sa suprugom i sinom zaključali u kiosk. vatrogasci su provalili, oni su prepraćeni u policijsku postaju a kiosk je konačno uklonjen.

Na terenu su bili vatrogasci, policija, Pauk služba, Prometno redarstvo, HEP, Vodovod te tvrtka koja je kamionom odvezla kiosk.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević koji je pratio akciju uklanjanja nelegalnog kioska  izjavio je za RD da se radi o objektu koji već pet godina sprječaja dovršetak Rive te o vlasniku koji u Splitu radi čak tri ilegalne djelatnosti. Ističe da Grad ima važeće rješenje o uklanjanju te da žalbeni postupak ne odgađa izvršenje.

Suprug vlasnice Dario Alujević izjavio nam je da je rješenje Grada Splita poništeno te da nemaju pravo postupati na pomorskom dobru. Priznao je da nema koncesijsko odobrenje.