Ukonjen beton iz Senjske ulice u splitskom Varošu

0

Uklonjen je beton kojeg je na skalama u splitskom Varošu, u Senjskoj ulici, postavila tvrtka Point, inače gradski koncesionar, u procesu saniranja puknuća kanalizacijske cijevi.

Sinoć nam je gradonačelnikov savjetnik za komunalu Ivan Grubišić Gire rekao je kako je koncesionaru naloženo da ukloni beton. ‘Oni nas ne izvještavaju o sitnim popravcima, samo o većim. Ti gradski koncesionari ponašaju se malo prekomodno, mi im to nećemo dozvoliti. Ubuduće će se morati malo odgovornije ponašati prema gradskoj imovini, a pogotovo u zaštićenoj zoni. Tvrtka Point izvodi građevinske radove. Stavili su prvo nailon pa onda i suhi beton da njihov stroj može doći do cijevi. Ni jedan građevinska tvrtka nema pravo raditi samo onako kako bi njima bilo lakše.’

Inače, tvrtka Point nedavno je na splitskoj Pjaci ispilila kamene ploče zbog čega ih je gradska uprava prijavila građevinskoj inspekciji i Ministarstvu kulture. Dakle, Grad je prijavio svoga koncesionara, tvrtku “Point Split” u vlasništvu Stipe Latkovića, zbog devastacije kamena na splitskoj Pjaci.