Uoči sv. Mihovila održana svečana sjednica šibenskog Gradskog vijeća

0

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila  održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim udrugama i pojedincima.

„U 2018. godini Šibenik, grad bogate tradicije i kulture, uspješno odgovara svim zahtjevima modernog doba. Napredak je uočljiv na svakom koraku, što je rezultat višegodišnjeg rada ove gradske vlasti i uhodanih gradskih službi, na čemu posebno čestitam gradonačelniku i njegovom timu. Moram izraziti svoje zadovoljstvo činjenicom što Šibensko-kninska županija, kojoj sam na čelu, svojim radom konstantno doprinosi sjajnim rezultatima i velikom napretku svoga sjedišta.“, kazao je župan Goran Pauk i čestitao ovogodišnjim laureatima.

 

Iva Kurelac dobitnica je Grba Grada Šibenika za svekoliki doprinos izučavanju šibenske srednjovjekovne povijesti i znanstveno-stručnu suradnju u obilježavanju 950. godina od prvog spomena grada Šibenika.

Udruzi Hrvatska žena  dodijeljena je Plaketa Grada Šibenika povodom 25 godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području.

Rudolf Štefan dobitnik je Nagrada Grada Šibenika za iznimna postignuća u gastronomiji i promicanju Šibenika kao posebne turističke destinacije, a Pavao Mašić za iznimna postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti.

Nagradu Grada Šibenika za životno djelo za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi grada Šibenika dobio je biskup u miru msgr. Ante Ivas koji se obratio u ime nagrađenih, istaknuvši kako je najveće životno djelo – biti čovjek.

Prije svečane sjednice, kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.