Upoznajte Another Sky kroz singl „Apple Tree“

0
Foto: Facebook

Predvođeni upečatljivim androginim glasom Catrin Vincent, bend Another Sky stvara jedinstvenu, iskrenu i samouvjerenu glazbu. Učinkovito postižu mračnu i slojevitu atmosferu po kojoj su poznati Radiohead i The xx, a svojim se pjesmama često bore protiv nepravde i diskriminacije. U tom su stilu predstavili i svoj najnoviji singl “Apple Tree”.

Pjesma je inspirirana stvarnim događajem: “Ovo je priča o dječaku kojeg sam poznavala u djetinjstvu i kojeg su vršnjaci maltretirali jer je razgovarao s cvijećem. Njome želimo dati posvetu muškarcima koji posjeduju dozu ženstvenosti, vjerujem da to nije osobina koju mogu imati isključivo žene.“, objasnila je Catrin. Ta je poruka dobila još snažniji oblik zahvaljujući službenom spotu singla:

„Apple Tree” nije prvi put da se sastav svojom glazbom osvrnuo na stanje društva – to su učinili i prošlogodišnjim EP izdanjem „Forget Yourself”, kojim su jasno izrazili svoje protivljenje nasilju i društvenoj marginalizaciji.

Another Sky engleski je sastav kojeg čine članovi: Catrin (vokal), Max (bubanj), Naomi (bass) i Jack (gitara). Četvorka se upoznala za vrijeme studentskih dana, a nakon što su shvatili da među njima postoji glazbena kemija, počeli su zajedno svirati. Tako su nastale i njihove prve pjesme kojima su spojili umjetnost i politički aktivizam. „Ne razumijem zašto neki ljudi misle da glazbenici ne bi trebali stvarati društveno osvještene pjesme. Politika utječe na svačiji život, naravno da možemo biti umjetnici i aktivisti, te na taj način mijenjati svijet.”, objasnila je Catrin.