Uskrs u Splitu, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku

0
Foto: pixabay.com

Splitsko-makarski nadbiskup monsignor Marin Barišić predvodit će u splitskoj prvostolnici sv. Dujma Vazmeno bdijenje na Veliku subotu, 31. ožujka u 21 sat s blagoslovom hrane.

U nedjelju Gospodnjega uskrsnuća 1. travnja, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će svečano bogoslužje u 10 sati s uskrsnim blagoslovom. Već tradicionalno, mons. Barišić će na Uskrs poslijepodne u 17 sati slaviti euharistiju u splitskom zatvoru.

Na Veliku subotu 31. ožujka zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi svečano Vazmeno bdijenje s blagoslovom novog ognja u 21 sat u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Vazmeno bdijenje u dubrovačkoj katedrali u subotu 31. ožujka počinje u 21 sat, a predvodi ga dubrovački biskup Mate Uzinić. Uz blagoslov ognja s kojeg će su upaliti velika uskrsna svijeća na početku bdijenja, na misi će biti blagoslovljena i voda, a vjernici će uz upaljene svijeće obnoviti svoja krsna obećanja.

U katedrali svetog Jakova u Šibeniku šibenski biskup Tomislav Rogić predvodit će također u 21 sat Vazmeno bdijenje, dok je u 17 sati blagoslov uskrsnih  jela.