U utorak u HNK Zadar komedija ‘Miris lovine’ Kazališta Moruzgva

0
Foto: PR

U utorak, 07.03.2017. s početkom u 20 sati u HNK Zadar pogledajte komediju Kazališta Moruzgva ‘Miris lovine’ američke suvremene autorice Michele Lowe te u režiji Franke Perković.
U predstavi igraju: Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci. Kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama koje je zadarska publika imala prilike pogledati (Gola u kavezu, Harem, Mobitel i Bobočka) ženski likovi i položaj žena su u središtu pažnje.

Komedija počinje pripremom uobičajenog druženja – večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri na rubu propasti-jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljiv izborom-osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek…