U utorak primopredaja u Banovini

0
Foto: RD

U Banovini će u idući utorak biti održana primopredaja između sada već bivšeg gradadonačelnika Ive Baldasara i vladine povjerenice Branke Ramljak koja preuzima upravljanje Splitom.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 6.travnja 2017. donijela je Rješenje o istovremenom raspuštanju Gradskog vijeća Grada Splita i razrješenju gradonačelnika Grada Splita Ive Baldasara i njegovih zamjenika Gorana Kovačevića i Aide Batarelo.

Na istoj sjednici doneseno je Rješenje o imenovanju Branke Ramljak za povjerenicu Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Splita.

Oba rješenja stupaju na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Prema dostupnim informacijama Narodne novine br 33, u kojima će biti objavljenja spomenuta rješenja, nosit će današnji datum (7.4.2017.) i trebale bi biti vidljive tijekom poslijepodneva na web stranicama Narodnih novina. U tom slučaju s današnjim danom prestaje mandat gradonačelniku Ivi Baldasaru i njegovim zamjenicima, a dužnost povjerenice Vlade RH počinje obnašati Branka Ramljak.

Primopredajno izvješće dosadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar predat će povjerenici Vlade RH Branki Ramljak u utorak, 11. travnja 2017.godine u 12 sati u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17.