Uz pomoć sredstava EU do produljenja radnog vremena dječjih vrtića u Solinu

0
Foto: pixabay.com

U utorak 12. veljače 2019. u 17.30 sati u prostorijama restorana Gašpić, (Hektorovićeva 38, Solin), održat će se prezentacija projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – Grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje”.

Naime, Gradu Solinu su iz Europskog socijalnog fonda odobrena sredstva u iznosu nešto većem od 13 i pol milijuna kuna za unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Cvrčak Solin.

Kako DV Cvrčak Solin ne djeluje samo na području grada Solina, sredstva su tim odobrena i za njegovo djelovanje u općinama Klis, Dugopolje i Muć. Riječ je o projektu koji je vezan za usluge produljenja radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s područja Grada Solina i u navedenim općinama. Sredstva dobivena projektom su omogućila dodatno zapošljavanje odgojitelja i stručnih suradnika te edukaciju za odgojitelje, stručne djelatnike.