Vapaj malonogometaša Mejaša

0
Foto: Radio Dalmacija

Juniorska momčad malonogometnog kluba Mejaši trenira na parkiralištu groblja Lovrinac. Kadetska momčad je raspuštena jer termina u dvorani za klub – nema.

Ovo je tragedija, ali moramo se snalaziti kako znamo jer juniori moraju negdje trenirati. Seniori se krpaju kako znaju. Zahvaljujem Split Tommyu s kojim smo trenirali dok su im reprezentativci bili odsutni, Solinu koji nam je ustupio dvoranu za odigravanje prvenstvenih utakmica. Treniramo na Dračevcu u dvorani od 20 kvadrata. Tko god se bavi sportom zna kako je trenirati u takvim uvjetima i imati neko natjecanje, rekao je trener Mejaša i kapetan iz prvoligaških dana Krešimir Čubelić.

Problem postoji otkako je na Mejašima otvorena sportska školska dvorana. Umjesto procvata klubu prijeti propast, upozoravaju iz kluba. Termine na Gripama su izgubili, a u vlastitom ih kotaru nisu dobili. Jedan od osnivača kluba Mladen Perica Štrla pokazao je elaborat u kojem stoji da nadležno ministarstvo sa 60% sredstava sudjeluje u izgradnji dvorane pozivajući se na potrebe lokalnog malonogometnog kluba koji je u to vrijeme bio prvoligaš.

Godinama se mučimo s dobivanjem termina, koji su bili od 21.30 do ponoći. Klub je morao plaćati čistačicu i domara, a nismo jedini korisnici dvorane u večernjim terminima. Tu treniraju neki veterani, pa judaši iz drugih kotareva. A naša djeca odlaze u druge klubove, koji imaju termine na Gripama. Nadam se da se nikome ništa neće dogoditi na putu do treninga ili povratku kući. U tom bi slučaju razapeli sve odgovorne za ovu situaciju, upozorio je Mladen Perica.

Podržavamo svaku sportku aktivnost kako bismo mladež makli s ulice, zidića i kafića i usmjerili prema sportu. MNK Mejaši je prvi klub koji je počeo djelovati na području kotara. Pozivan Gradsku upravu i gradonačelnika da nam pomognu riješiti ovaj problem, poručio je predsjednik Gradskog kotara Mejaši Vice Mihanović.