Vaterpolisti Jadrana izborili play off Lige prvaka

0

Vaterpolisti Jadrana osvojili su prvo mjesto na turniru 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka u Beogradu. Nakon grčkog Vougliamenija i Crvene zvezde, nadigrali su i francuski Pays d’Aix sa 16-9 (4:4, 4:1, 5:2, 3:2).

Beograd – Plivalište 25. maj.
Suci: Severo (Italija), Ortego (Španjolska).
Jadran: Anić, Burić (2), Zović, Krapić (2), Z. Butić, Pejković (2), Power, Vrdoljak (1), Visković (1), Delić (4), Šetka (3), Dužević (1), Sučić.

Pays d’Aix Natation: Kandić, Saux, Veron, Chauffour, Khasz (2), Tkac (1), Gagulić, Espanol Lifante (2), Monneret (4), Bakircilar, De Lera, Gluhaić, Aspar.

Peterci: Jadran 1 (1), Pays d’Aix Natation 3 (3)
Igrač više: Jadran 5 od 7, Pays d’Aix Natation 3 od 7

Vaterpolisti splitskog Jadrana s tri su pobjede prohujali Beogradom, drugim krugom kvalifikacija LEN Lige prvaka, te time izborili mjesto u play-off rundi za plasman u Ligu prvaka. U zadnjem kolu Jadran je uvjerljivo pobijedio francuski Pays d’Aix Natation, ranije su „padali“ grčki Vouliagmeni te domaća Crvena Zvezda.

Neobična je bila prva četvrtina. Francuska momčad imala je čak tri peterca i sva tri su realizirali. U tom kontekstu rezultat 4:4 nakon osam minuta za jadranaše je bio jako dobar. U drugoj četvrtini Jadran je ostao na četiri postignuta gola te tu dionicu dobio s 4:1, unatoč isključenju Nathana Powera. Rezultat 8:5 na semaforu djelovao je obećavajuće. Igrači francuske momčadi više nisu imali ni snage ni mogućnosti vratiti se u utakmicu, Jadran je dominirao i u trećoj četvrtini koju je lobom za 13:7 zaključio Ante Visković. Do kraja dvoboja odradili su posao na razini, nisu se opuštali i Jadran će drugu godinu uzastopno igrati u doigravanju za plasman u Ligu prvaka.

Prošle je godine protivnik bio Jadran iz Herceg Novog i Splićani su preskočili tu prepreku te na koncu igrali odlično u B skupini Like prvaka, zauzeli peto mjesto među osam klubova. Ovakav turnir u Beogradu daje im za pravo vjerovati da i ove godine imaju kvalitetu da ponove lanjski plasman među 16 najboljim momčadi Starog kontinenta.

Ždrijeb parova play-off runde na rasporedu je u utorak, četiri para igrat će po sustavu kući i u gostima, a četiri pobjednika potom će se rasporediti u dvije skupine Lige prvaka u kojima su, od hrvatskih klubova, već Jug CO i Mladost.

Dodajmo da je šibenski Solaris izborio nastavak natjecanja u LEN Eurokupu drugim mjestom na turniru u mađarskom Egeru. Nakon poraza od Egera, Solaris je sinoć svladao Radnički iz Kragujevca s 9-8, a jutros ruski Šturm iz Ruze sa 17-8.

Mornar Brodospas u malom poljudskom bazenu igra sa španjolskim Mediterranijem. Za plasman u drugi krug Mornaru treba pobjeda s najmanje tri gola razlike.