Već danas odluka o odgodi Olimpijskih igara?

0

Iako je Međunarodni olimpijski odbor uzeo četiri tjedna za konzultacije, Olimpijske igre u Tokiju bi već danas mogle biti odgođene za 2021. godinu.

Međunarodni olimpijski odbor je prošlog utorka (17. ožujka) objavio kako četiri mjeseca prije početka Olimpijskih igara nema potrebe za donošenje drastičnih odluka. Izvršni odbor MOO-a je u nedjelju (22. ožujka) poručio kako otkazivanje Igara nije na dnevnom redu, ali je spomenuo mogućnost odgode. Najavljeno je kako će konzultacije trajati četiri tjedna.

U proteklih 48 sati Kanada je najavila kako neće ovog ljeta slati svoje sportaše u Japan. Australija je uputila svoje sportaše da se pripremaju kao da će Igre biti 2021. Odgodu Igara zatražio je Britanski olimpijski savez, kao i Atletski savez SAD-a. Član Izvršnog odbora MOO-a Dick Pound izjavio je kako će Igre biti odgođene za 2021.

Glasnogovornik MOO-a je izjavio: MOO danas razgovara s japanskom Vladom, Organizacijskim odborom Igara u Tokiju i Izvršnim odborom MOO-a o planiranju scenarija, uključujući odgodu Igara. Pravodobno ćemo Vas informirati o zaključcima.

Olimpijske igre trebale bi biti svečano otvorene 24. srpnja, a prva natjecanja bi trebala početi dva dana ranije. Po svemu sudeći, bit će, kao i nogometni Euro, otvorene 364 dana kasnije. Čeka se još samo službena potvrda.