Iz Solina kreće hodočašće mladih Gospi Sinjskoj

0
Foto: smn.hr

Večeras će se (07/08. kolovoza 2021.) održati hodočašće mladih Gospi Sinjskoj iz Solina prema Sinju. Tim je povodom Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila posebno propćenje koje donosimo u cijelosti:

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se cestama ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići] kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta 01 (izlaz na cestu 01 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze – Sinj).

Još jednom podsjećamo vozače da je večeras na snazi zabrana prometovanja županijskom cestom ŽC 6253(stara cesta Solin-Klis) od 20.00 sati pa dok za to bude postojala potreba (osim za vozila stanara), te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice).

Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.
Vozačima u tranzitu sugeriramo da koriste alternativne prometnice.

Hodočasnicima koji večeras kreću iz Solina prema Sinju, policijski službenici i pripadnici prometne jedinice mladeži dijeliti će reflektirajuće narukvice kako bi tijekom svog puta do Sinja bili vidljiviji vozačima.